Een extra hoog hekje ( 104cm) voor jong en oud

Waarom een senioren hekje:
In een aflevering van een bekend voetbalprogramma was er een kleurrijke commentator die ineens "weg" was. Na een aantal dagen was hij weer terug op de TV en vertelde hij dat hij 's avonds naar de WC moest, maar een verkeerde afslag had genomen en toen van de trap was gevallen.
En laten wij nou net een NIEUW 104cm hoog hekje Streamline SENIOR schroefhekje klaar hebben!

Ongelukken met de trap gebeurt niet alleen bij kleine en jonge kinderen, maar ook steeds vaker bij ouderen en senioren. Een valongeval zit in een klein hoekje. Zeker wanneer je een steile of lastige trap in huis hebt.

Opa en Oma hebben ook een hoog hekje nodig.
Veel oudere mensen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen huis blijven wonen. Ze willen eigenlijk helemaal geen traphek of veiligheidshek in huis. Zo'n hek voorkomt echter wel ongevallen met de trap.

Montage en technische beschrijving:
We noemen dit hekje het SENIOR hekje of de internationale naam  STREAMLINE gate, ( maar dat is alle twee hetzelfde hekje)  
Dit schroefhekje is 104cm hoog ( gemeten vanaf de vloer) 
Bij montage op een trap moet je even goed meten of de leuning niet in de weg zit, (Bij een deur kan dat de klik zijn)
De Breedte is instelbaar van 63 tot 106.3 cm ( zal op ong. 80% van alle trappen passen)
De sluiting van dit hekje is eenvoudig met één hand te doen. Knopje indrukken, iets oplichten, en het hekje is open. 
De sluiting kan zowel links als rechts worden gemonteerd.  (afhankelijk van je trap of opening) 
Je kunt in de sluiting een heel klein pennetje plaatsen Dan kan het hekje naar één kant open. Laat je dit pennetje achterwege dan kan het hekje naar twee kanten open. 
Dit hekje zit met kunststof scharnieren in de muur en heeft daarom dan ook GEEN drempeltje.
Pretig detail: op het scharnier zit een afsluiting die je eenvoudig kunt openen en dan kun je het gehele hekje weghalen en opbergen.  Terug monteren is gewoon weer in het scharnier hangen. 

Keuring volgens EN1930:2011.
Formeel hebben we dit hekje als een hondenhekje aangemerkt.  En niet als een traphekje.  Traphekjes moeten voldoen aan de EN1930:2011 norm en hondenhekjes hoeven dat niet.  Omdat er nog veel onduidelijkheid is in de norm over de hoogte en de leeftijd van de doelgroep (in EN1930:2011 hebben ze alleen een norm voor baby's van 0 tot 24 maanden) hebben we een weg gekozen zonder administratieve flauwekul. 
We hebben dit hekje wel als  EN1930 in ons eigen labo  getest en  zelfs met een boksbal gewicht van 25kg  op dit hekje ingebeukt.  Dus voldoende sterk 

Opmerking: 
Door de sterkte en de hoogte wordt de streamline Senior ook veel gebruikt voor oudere kinderen ( boven de 24 mnd) en voor kinderen met speciale aandacht. 

2 reacties

Hugo Kindts

Hugo Kindts

Beste,
Is het mogelijk deze nog te bestellen?

Mirjam

Mirjam

Hebben jullie deze niet meer te koop? Zie hem nl.niet in de shop

Laat een reactie achter