Heb je bij ons een product gekocht dat binnen de garantietermijn stuk gaat? Dan kun je natuurlijk een beroep doen op de wettelijke garantie.

Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Als je een verzoek tot aanspraak op garantie wilt doen, stuur dan een e-mail naar onze klantenservice met hierin:

  • Je naam- en adresgegevens.
  • Het bestelnummer van de bestelling waarmee het product is geleverd.
  • Bij voorkeur foto's om een goede indruk van het garantieverzoek te krijgen.


Na ontvangst van het garantieverzoek, ontvang je van ons binnen vijf werkdagen een reactie.

Let wel op dat garantie gaat over het product en dat het verkeerd gebruik en ongelukjes geen aanleiding zijn om een verzoek tot garantie te doen. Onderstaand geven we hiervoor twee voorbeelden uit onze praktijk.

Voorbeeld 1
We verkopen best veel oprol hekjes. Daarbij zit een soort sterk doek gespannen tussen het oprolmechanisme en een houder. Dat doek is getest voor kinderen tot 100 kg impact. Het doek zelf is heel sterk. Er zijn ouders die over het gespannen doek heen willen stappen, omdat ze het teveel moeite vinden om het deurtje te gebruiken, en dan duwen ze het doek naar beneden om er overheen te stappen. Afhankelijk van de kracht van het naar beneden duwen, is er dan een risico dat het doek boven aan de kant van houder loslaat of zelfs afscheurt. Het is een herkenbare beschadiging en de vraag is dan ook of de fabrikant daar voor verantwoordelijk kan worden gesteld of dat een geval is van verkeerd gebruik. Wij waarschuwen bij het product wel voor dit verkeerde gebruik.

Voorbeeld 2
We hebben veel ervaring met gehoorbeschermers en kinderen. Sommige kinderen zijn voorzichtig en andere kinderen zijn druktemakers en kunnen volledig in hun spel opgaan. Een gehoorbeschermer is, net zo als een brilmontuur, gemaakt voor draagcomfort en niet om te ravotten. De pootjes van een gehoorbeschermer zijn dan de zwakste onderdelen en kunnen door het spel breken. Dat is dan meer een ongeval dan een kwaliteitsprobleem dat recht geeft op garantie. Wij waarschuwen bij deze producten voor de kans op dit soort ongelukjes.