Guard Me test consumentenbond juni 2022

Er was even wat ophef over de Guard Me.  
Er was een test gedaan door de Nederlandse Consumentenbond en daar was er een heel vreemde uitslag. De sluiting van de Guard Me was bij de "rammel-test" gebroken.

Voor het veiligheids-team van BabyDan was dit een groot raadsel.
Het was helemaal een raadsel omdat Babydan nooit een klacht van consumenten heeft ontvangen en omdat dit hekje ongeveer 15 keer getest was in de laatste twee jaar.

Komt alleen in een laboratorium voor:
Maar u als klant hoeft zich geen zorgen te maken. Dit is een laboratorium probleem, wij hebben  in de praktijk geen probleem. 

Wat is er aan de hand. 

Het standaard hekje kan gebruikt worden voor een opening van Maximaal 890mm En dat komt heel precies.  Als je het standaard hekje boven de 890mm monteerd dan moet je het hekje IN HET SLOT TREKKEN.  En dan ontstaat er een spanning op het hekje waardoor het op de duur zou kunnen breken.  Dat is de oorzaak van het probleem.

Oplossing. 
Bij montage onder de 890mm is er niets aan de hand. Bij montage boven de 890mm kun je kiezen voor de step 1( met een extra uitbreiding)  die gaat tot 920mm  of de step 2 (met 2 extra uitbreidingen) die gaat tot 950mm

 

Bijlage is het officiële standpunt van BabyDan en de agenda van alle testen van de laatste jaren en de resultaten van TÜV Duitsland. ( het meest gerespecteerde testhuis van Europa)

Lees hier ook de officiële reactie van BabyDan, samen met kopieën van de echte TÜV keuringsrapporten en de 15 testen van de laatste 2 jaar.

 

 

 

Laat een reactie achter